Lajiesittely

Karting on helppo ja edullinen tapa harrastaa moottoriurheilua. Karting on koko perheen harrastus, sillä sitä voi harrastaa kaikki yli 3-vuotiaat tytöt ja pojat, naiset ja miehet, mummot ja vaarit. Kartingia voi ajaa huvikseen omaksi iloksi, tai siinä voi kilpailla ammattimaisesti. Päätös on kuljettajan oma.

Kartingia ajetaan lajiin tarkoitetulla mutkaisella asfalttiradalla, jonka pituus on yleensä noin 600 -1200 metriä. Kilpailut ajetaan yhteislähtöinä, jolloin radalla voi olla jopa yli 30 autoa yhtä aikaa.

Karting-auto on yksinkertaistettu versio tavallisesta henkilöautosta. Siinä on putkirunko, neljä pyörää ja ratti, mutta jousitus puuttuu. Yksinkertaisuudestaan huolimatta karting-auton ajo-ominaisuuksia voi säätää erittäin monella tavalla, esimerkiksi auton ajokorkeutta, pyörän kulmia tai raideleveyttä voi muuttaa, joten auton voi säätää aina ratakohtaisesti sopivaksi.

Parhaimmillaan karting onkin perheen tai kaveriporukan yhteistä mukavaa tekemistä, jonka parissa ei haasteet lopu kesken: Aina on parannettaa ja uutta opeteltavaa, niin kuljettajalle kuin mekaanikollekin. Aina on uusia ratoja tai uusia olosuhteita opeteltavana.