Kestävyyskilpailu

Fossiilien Kestävyysajo ajetaan yhtenä kolmen tunnin lähtönä kolmehenkisin joukkuein. Kestävyysajot ajetaan kauden päätteeksi sarjaan kuulumattomana erillisenä kilpailuna Helsingin Kartingradalla. Ilmoittautuminen 25.9.2017 mennessä.

Kestävyyskilpailun aikataulu

Lauantai 30.9.2017

Lähtöaika
 
11:00 Rata-alue avataan
11:15-12:30 Ilmoittautuminen ja katsastus
12:00-12:40 Vapaat harjoitukset
12:45 Ohjaajakokous
13:00-16:00 Kilpailu

Kestävyysajon säännöt

Kilpailu käydään yhtenä kolmen tunnin lähtönä. Lähtöön on AKK hyväksynyt 50 joukkuetta.

Kilpailu käydään kolmehenkisin joukkuein kuten fossiilisarja. Myös kahden ajajan joukkueet voivat osallistua.

1. Ajoaika on kolme (3) tuntia + 1. kierros. Lähtöpaikat ovat fossiilisarjatulosten mukaan.

2. Kuljettajaa voi vaihtaa vapaasti kuitenkin niin, että jokaiselle kuljettajalle tulee ajoaikaa vähintään 50 ja enintään 70 minuuttia. Jos joukkueessa ajaa kaksi kuljettajaa tulee kummankin kuljettajan ajaa vähintään 80 min.

3. Kaikki vaihdot ja huollot suoritetaan ratavarikolla. Joukkue joka ajaa varsinaiselle varikolle ei voi sieltä jatkaa ajoa.

4. Kuljettajan vaihdossa, huoltaessa ja korjatessa sekä polttoainetäydennyksen aikana on moottori pysäytettävä sekä tankkauksen aikana kuljettajan on noustava autosta. Mahdollinen ylivalunut polttoaine on pyyhittävä pois ennen ratavarikolta lähtöä radalle. Näistä rikkeistä seuraa 1 min stop and go rangaistus joka suoritetaan ratavarikolla. Pakollisen varikkostopin minimi-aika kaikille on 3 minuuttia jokaisella kolmella stopilla, ajan täyttymisestä vastaa joukkue itse ja alituksesta seuraa sanktiona -3 kierrosta lopputuloksiin.

5. Kuljettajien yhteenlasketun kokonaispainon keskiarvo tulee olla vähintään 160 kiloa auton kanssa. Jos keskiarvopaino on pienempi kuin 160 kg lisätään autoon kiinteä paino, jolla puutuva paino saavutetaan. Mikäli joukkueella on ikäpainoja, ne lisäävät auton painoa. Ajon aikana autoon ei saa lisätä painoja polttoainetäydennystä lukuun ottamatta. Jokaisen kuljettajan on ajosuorituksen jälkeen käytävä tarkistuspunnituksessa ja ajon päätteeksi punnitaan myös auto. Kuljettajien painot ilmoitetaan katsastuslomakkeessa ja esikatsastuksessa määritellään auton omapaino. Mikäli kuljettajien ja auton yhteispaino kilpailun jälkeisessä tarkastuksessa alittaa vaaditun painon hylätään joukkueen suoritus. "Laihan" kuljettajan lisäistuin katsotaan henkilökohtaiseksi varusteeksi, joka otetaan mukaan kuljettajaa punnitessa.

Jos kolme kuljettajaa painaa yhteensä 300kg ja auto 60kg ollaan keskiarvossa.
(Kolmen kuljettajan paino yhteensä / 3 + auton paino = keskiarvo)

6. Kuljettaja voi tuoda radalle pysähtyneen auton ratavarikolle yhden avustajan avustamana toimitsijoiden luvalla ja ohjeita noudattaen.

7. Ratavarikolla suoritetaan korjaukset ja huollot, johon varikolta voi hakea korjaus- ja huoltovälineitä. Suuremmat korjaukset tehdään varikon lähtöalueella. Ratavarikon oikea kaista on pidettävä vapaana tulevia ja lähteviä autoja varten.

8. Joukkueella on käytössään yksi auto ja yksi moottori.

9. Renkaat, Vega SL 8, ostopaikka vapaa.

10. Välitys vapaa.

11. Etupuskurin kiinnitys sääntökirjan mukainen "putoava malli".

Joukkueet