Fossiilisarja

Fossiilisarja ajetaan vuorotellen Helsingin Kartingradalla ja Vantaa Circuitilla keskiviikkoisin klo 15:30 -20:00. Lisäksi ajetaan yhtenä lauantaina erillinen sarjaan kuulumaton kestävyysajo kilpailu.

Sarjamaksut

Osanottomaksut 2019: 400,-. Yksittäiskilpailu 80,-.

 

Aikataulu 2019

Keskiviikko 15.5 Fossiilisarja  Helsingin Kartingrata    
Keskiviikko 5.6 Fossiilisarja  Vantaa Circuit    
Keskiviikko 26.6 Fossiilisarja  Helsingin Kartingrata    
Keskiviikko 7.8 Fossiilisarja  Vantaa Circuit    
Keskiviikko 28.8 Fossiilisarja  Helsingin Kartingrata    
Keskiviikko 18.9 Fossiilisarja  Vantaa Circuit    
Lauantai 28.9 Kestävyysajo    

Lähtöaika
Luokat
12:00-16:00 Vapaat harjoitukset
15:30-16:20 Ilmoittautuminen ja katsastus
16:25 Ohjaajakokous ja edellisen kilpailun palkintojenjako
17:00 Aika-ajo 10 min. Aika-ajon ajaa joukkueen ensimmäisen erän kuljettaja. Aika-ajon ja ensimmäisen lähdön välissä huolto,tankkaus tai kuljettajan vaihto kielletty.
17:20 Lähtö 1 15 kierrosta
17:50 Lähtö 2 15 kierrosta
18:30 Lähtö 3 15 kierrosta
19:00 Lähtö 4 15 kierrosta
19:40 Lähtö 5 15 kierrosta
20.10 Lähtö 6 15 kierrosta

Säännöt

1. Yleistä

Jos joukkue tulee mukaan kauden kahden viimeisen kilpailun aikana, lähtöpaikka on aina viimeinen ja pisteitä ei jaeta.

Fossiilisarja on joukkueille tarkoitettu tapahtuma. Fossiilisarja ajetaan Helsingin Kartingradalla ja Vantaan Kartingradalla keskiviikkoiltaisin. Sääntökirja, johon viitataan näissä säännöissä on voimassa oleva AKK:n Karting sääntökirja. Ylintä päätösvaltaa tapahtumassa käyttää jury, joka koostuu kilpailunjohtajasta, katsastuspäälliköstä ja kilpailijoiden edustajista, jotka kilpailijat ovat valinneet. Autojen tunnuskilpien väri on keltainen ja numeroiden väri on musta. Tunnisteiden tulee olla kartin jokaisella neljällä sivulla.

2. Joukkue

Joukkueen muodostaa kaksi-kolme henkilöä, joiden yhteisikä kun kuljettajia on kolme on vähintään 75 vuotta ja joista yhden kuljettajan ikä on vähintään 35 vuotta tai 30 vuotta jos jokainen kuljettaja joukkueesta on vähimmissään 30 vuotta täyttänyt. Kun kuljettajia on joukkueessa kaksi on vähimmäisikä 50 vuotta. Kuljettajan vähimmäisikä on 13 vuotta.

Jos joukkueita on ilmoittautunut enintään 34 ajetaan kuusi erää siten että jokainen kuljettaja ajaa kaksi erää peräkkäin. Jos joukkueessa on vain kaksi kuljettajaa kukin kuljettaja ajaa kolme lähtöä.

Jos joukkueita on yli 34 ne jaetaan neljään ryhmään ja kukin joukkue ajaa kolme lähtöä.

Joukkueisiin sovelletaan seuraavaa ikälisäpainosääntöä. Jos yhteisikä jää alle 85 vuotta lisätään joukkueen kokonaispainoon 1 kg/vuosi/3, joka pyöristetään tasalukuun eli jos yhteisikä on 75 vuotta lisätään kokonaispainoon 1*10/3=3,3 kg eli 3 kg.

Kuljettajilla on oltava vähintään kartingperuslisenssi. Karting kilpailijauran päättymisestä tulee olla kulunut 2 vuotta. Tällä tarkoitetaan kilpailemista sellaisessa kilpailussa tai sarjassa, jossa vaaditaan korkeampi lisenssi kuin peruslisenssi. Kuljettaja voi samana päivänä ajaa vain yhden erälähdön. Naiskuljettajan ajaessa ei ikälisäpainoa vaadita. Vähimmäisiän tulee täyttyä kalenterivuoden aikana.

3. Kuljettajan varusteet

Karting hyväksytty kypärä visiireineen. Ajopuvun vähimmäisvaatimus on tukevasta kankaasta valmistettu haalari. Ajokäsineiden ja varrellisten jalkineiden käyttö pakollista.

4. Moottori

Moottorina käytetään vain Raket 120 Aero/Racing tyypin moottoria. Pääperiaatteena on että moottorin minkäänlainen muuttaminen alkuperäisestä ei ole sallittua. Moottorin luokituspiirustuksessa esiintyvät osat tulee olla paikallaan. Moottorin kaasutinta ei saa muuttaa tai työstää. Jäljempänä on lueteltu erikseen mitä moottorille ja sen laitteille saa tehdä.

5. Runko

Runko tulee olla kansallisen sääntökirjan mukainen runko. Taka-akseliin tulee magneetin tarttua. Katteet tulee autossa olla sääntökirjan mittojen mukaisia sekä kiinnitetty sen mukaisesti. Auton ja kuljettajan kokonaispaino vähintään 160 kg. Mahdolliset lisäpainot tulee kiinnittää tukevasti auton runkoon tai istuimeen sääntökirjan kohdan 9.2.2 mukaisesti. Joukkueella saa olla tapahtumassa käytössään vain yksi auto ja moottori. Juryn päätöksellä joukkue voi ottaa käyttöönsä toisen auton tai moottorin.

5.1 Takarenkaiden suoja tulee olla AKK:n sääntöjen mukainen. Takarenkaiden suoja tulee olla CIK tai FIK luokiteltu tai runkovalmistajan tehdasvalmisteiden. Takarenkaiden suojan leveys ei saa missään olosuhteissa olla takapään (renkaiden ulkoreunan) leveyttä suurempi ja takarenkaiden suojan täytyy olla takarenkaiden muodostaman tason sisäpuolella. Muissa kuin CIK luokitelluissa takarenkaiden suojissa takarenkaiden suojan leveys on vapaa, mutta takarenkaan reunan ja suojan välinen etäisyys voi maksimissaan olla 40 mm.

6. Renkaat

Renkaiden koko on edessä 4,5x10.0-5 ja takana 7,1x11.0-5. Vain kuivankelin renkaat ovat sallittuja. Renkaiden muotoilu ja kaikenlainen käsittely on kielletty. Renkaina käytettävä Vega SL 8. Vanteen nimellisleveys takana on oltava 210 mm.

Joukkueiden käyttämä renkaiden määrä on vapaa

7. Välitys

Välitys on vapaa

8. Ajotapa

Kilpailussa ajetaan aika-ajo ja erät. Lähdön edessä voi ajaa lämmittelykierroksen aikana masterauto ja lähtö on rullaava. Erätuloksesta annetaan pisteet seuraavasti: voittajalle 34 toiselle 33 jne. niin että 34:s saa yhden pisteen. Eniten pisteitä saavuttanut joukkue on illan voittaja. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee paras eräsijoitus.

9. Rangaistuksia

Kuljettajille annettavat varoitukset ja rangaistukset ovat aina tiimikohtaisia ja ovat voimassa aina vähintään yhden osakilpailun.

Vilpillisestä kilpailusta voidaan rangaista joukkuetta kaikkien pisteiden menettämisellä ja sarjasta sulkemisella loppukaudeksi.

10. Ilmoittautuminen

Joukkueiden ei tarvitse ilmoittautua jokaiseen turnaukseen erikseen. Mikäli kuljettaja vaihtuu ennakkoon ilmoitetusta, on uuden kuljettajan nimi ja syntymävuosi ilmoitettava viimeistään turnausta edeltävänä perjantaina sähköpostitse osoitteeseen info(@)keimolafk.com . Kuljettajien ajojärjestys ilmoitetaan ilmoittautuessa kuten aikaisemmin.

11. Lähtöjärjestys

Lähtöjärjestys on aika-ajon mukaan. Seuraavat erät ajetaan edellisen erän maaliintulojärjestyksen mukaan.

12. Polttoaine

Polttoaineena ovat sallittu vain sääntökirjan mukaiset polttoaineet mutta 2-tahtiöljy on vapaa. Muiden polttoaineiden käyttö on kielletty. Minkäänlaisten lisäaineitten lisääminen polttoaineeseen on kielletty.

13. Ajanottoanturin paikka autossa

Ajanottoanturi sijoitetaan autossa AKK:n sääntökirjan mukaisesti.

Moottori

Raket 120 moottorin luokitustodistukset

Luokitustodistus Raket 120 Aero
Luokitustodistus Raket 120 Racing
Luokitustodistus Raket 95


Luokitustodistuksia on kahdelle moottoriversiolle; moottori jossa metallinen tai muovinen käynnistinkotelo ja sytyspuola kuoren alla ( Raket 120 Aero) sekä moottori jossa muovinen käynnistinkotelo ja sytyspuola osittain näkyvissä (Raket 120 Racing). Moottoreiden osia ja mittoja ei saa sekoittaa keskenään.


Raket 120 moottorin sallitut ja kielletyt muutokset.

1. Pääperiaate on, että minkäänlainen työstäminen, aineen lisääminen tai poistaminen, muuttaminen tai virittäminen ei ole sallittu, ei myöskään osien muuttaminen piirustuksissa annettujen mittojen saavuttamiseksi, paitsi seuraavat toimenpiteet.

1.1 Sallitut sytytystulpat ovat Nippondenso W22MP-US, NGK BPM7A, ja BPM8Y.

1.2 Käynnistintapa on vapaa, narukäynnistys, tai ulkoinen käynnistin. Puhallinkotelo tulee säilyttää. Narukäynnistyslaitteen kaikki muut osat voi poistaa.

1.3 Kampiakselin laakerit oltava alkuperäiset tai alkuperäistä vastaavat nylonpidikkeiset laakerit. Niiden tulee olla tyyppiä "pidikkeellinen urakuulalaakeri" C3 tai C4, jonka mitat ovat 17x40x12 mm. Kampiakselin laakerin sisärenkaan reunan saa viistää kampiakseliin sopivaksi. Kiertokangen neulalaakerit ovat valmisteeltaan vapaat, mutta niiden on oltava tyyppiä "pidikkeellinen neulalaakeri", alalaakerin mitat ovat 16x22x11,5 mm ja ylälaakerin mitat 12x16x15 mm. Keraamisten laakereiden käyttö on kielletty.

1.4 Kampiakselin akselitiivisteet tulee olla tyypiltään jousella varustettu yksi tai kaksihuulinen säteisakselitiiviste. Tiivisteiden nimellismitat ovat 17x28x7 mm. Tiivistettä ei saa mitenkään käsitellä tai muuttaa ja sen tulee olla ehjä.

1.5 Kaasuttimen polttoaineventtiilin avautumis- ja sulkeutumispaine on vapaa.

1.6 Sytytyksen ennakko vapaa.

1.7 Sytytysjärjestelmä on moottorille alkuperäisesti tarkoitettu alkuperäisjärjestelmä luokitustodistuksen mukaan. Sytytyspuola on vanhemmassa moottorissa joko FHP Elmotor AB merkkinen, jonka numero on 9411 4401 tai Ducati energia 49 100 01. Uuden moottorin sytytyspuolan merkki on SELETTRA.

1.8 Puolipuristimen saa korvata ruuvilla.

1.9 Kaasuttimessa tulee olla rikastinläppä ja sen akseli.

1.10 Kampikammion lohkojen sisäleveys oltava akselin suunnassa luokitustodistusten mukainen

1.11 Moottorin palotilan tilavuus tulpankierteen yläpintaan tulee olla vähintään 16,5 cm3 Kampikammion ja sylinterin välissä tulee olla tiiviste.

1.12 Kytkimen jouset tulee olla alkuperäiset.

1.13 Kaasuttimen pääsuuttimen koko on vapaa.

1.14 Kaasuttimen ja imuäänenvaimentajan välinen laippa voi olla metallinen tai muovinen, enimmäispituus 25 mm. Imuäänenvaimentajana käytettävä CIK:n hyväksymää imuäänenvaimentajaa. Imuäänenvaimentimen imuputkien halkaisija maksimi 23 mm.

1.15 Kaasuttimen ja sylinterin välinen kappale tulee olla Raket valmiste.

1.16 Pakokäyrän (3132) tulee olla Raket valmiste, sylinterin ja pakokäyrän välissä tulee olla alkuperäistiiviste tai vastaava. Pakokäyrää saa vahvistaa ulkopuolelta sekä taivuttaa jos runkoon asentaminen tätä vaatii. Pakokäyrän aukkoja tai kanavaa ei kuitenkaan saa työstää.

1.17 Pakoputkiäänenvaimentaja tulee olla piirustusten 1/2005/8 (Raket) . Äänenvaimentajaosaa saa pidentää. Putki kiinnitetään suoraan pakokäyrään, tai niiden välissä voidaan käyttää putkea esim. ns. "kurkkuputkea". Putken pituus tulee olla vakio ajettaessa. Tämän väliputken sisähalkaisija tulee olla vähintään sama kuin pakokäyrän ulkohalkaisija. Väliputken tulee vastata äänenvaimentajan kartio-osan alkuun eikä pakoputki tai väliputki saa jatkua äänenvaimentajan kartio-osuuden sisään. Väliputki tulee olla lieriömäinen koko pituudeltaan. Melutaso enintään 100 dbA mitattuna sääntökirjan mukaisesti. Katalysaattorivaimentimen käyttö on sallittu.
Pakoputkenpään tulee olla vaakaan taaksepäin tai alaspäin suunnattu.

Raket 95 pakoputkiston käyttö on sallittu. Osien tulee olla RADNE Engines Raket95 luokitustodistuksen sivujen 27 ja 32 mukaisia tai AKK:n Raket95 tai Raket 120 luokitustodistuksen sivujen 11 ja 15 mukaisia.

1.18 Kytkimen "kello" on vapaa mutta ketjupyörä tulee olla Z=12. Kiinteällä sähkökäynnistyksellä varustetuissa moottoreissa ketjupyörä on Z=11.

1.19 Männän on oltava luokitustodistuksen mittapiirustuksen mukainen.

1.20 Lohkoissa ja sylinterissä olevien kierteiden korjaus on sallittua. Lisäksi pakokäyrän kiinnityksen saa tehdä 6mm pulteilla.

1.21 Sylinterin peltikopan (32126) vahvistaminen on sallittua hitsaamalla. Reikien lisääminen kuitenkin kielletty.

1.22 Pakoputken jousien kiinnityskohtia pakokäyrässä (3132) saa vahvistaa ja lisätä.

1.23 Pakokäyrään (3132) saa asentaa lämpöanturin.

1.24 Kaasuttimen ja sylinterin välisen sovitekappaleen (32065) tiivistepinnat saa tasoittaa hiomalla ja ulkopinnat päällystää tiivistesilikonilla tai epoksilla.

1.25 Sammutuskytkimen saa poistaa johtoineen.   

1.26 Vauhtipyörän kiila on vapaa, mutta pakollinen

Joukkueet

Ryhmäjako ja varikkopaikat

Jaetaan edellisen kauden sijoitusten perusteella täydennettynä uusilla joukkueilla.
Vapautuvat kun joukkue ei osallistu kaudella yhteenkään sarjan osakilpailuun. Varikkopaikat 1,2,7,8,9,10,49,50,51,52 pidetään tyhjinä.

Ryhmä A Varikko Nro Joukkue
1 33 1 JiiWee
2 37 34 V-Team
3 15 80 Flat Tyre Racing
4 45 55 30+Racing
5 70 37 Taskuomena Racing
6 31 77 Team Team
7 60 101 T-Force Racing
8 92 88 Jurassic Racing Team
9   11 FRM Team 11
10
11
12
13
14
Ryhmä B Varikko Nro Joukkue
1 5 3 Kartelli
2 13 8 Team INDY
3 82 60 Jermut
4 90 33 Sunset Racing Team
5 66 27 T1 Racing
6 3 24 Altavastaajat
7 56 23 TP Racing
8 23 14 Viemerö Racing Team 2
9 80 99 High Speed Racing
10
11
12
13
14
Ryhmä C Varikko Nro Joukkue
1 88 4 Suerte Racing
2 78 9 Stig
3 68 48 Jarama Racing
4 54 21 Captain Slow
5 86 71 Sunday Drivers
6 58 69 Team Long
7 74 32 Dante Racing
8 41 29 Sairaan Nopeet
9 94 72 KRS
10
11
12
13
14
Ryhmä D Varikko Nro Joukkue
1 11 5 Team RE
2 25 10 Viemerö Racing Team
3 29 66 McHamalainen Racing
4 64 35 35 Racing Team
5 39 65 Hikipäät Racing
6 84 75 Nakituksen Pojat
7 27 47 Team 47
8 17 12 Sakia Racing Team
9 62 95 BTD
10
11
12
13
14